Over Saskia Ruven

Mijn naam is Saskia Ruven, oprichter en eigenaar van Bureau Slinge. Sinds 2010 begeleid ik kinderen, jongeren en jongvolwassenen om tot leren te komen.

Als kind van onderwijzers, realiseerde ik me al vroeg hoe belangrijk ontwikkeling is voor een kind. Ook wist ik jong wat een docent kan betekenen in het leven van een kind. Talloze malen heb ik overwogen om het onderwijs in te gaan. Maar ergens in mijn carrière besefte ik dat mijn kracht ligt in het één-op-één-contact met kinderen. Vanuit Bureau Slinge kan ik zowel kinderen begeleiden, ouders ondersteunen als samenwerken met leerkrachten in hun mooie werk.

Kritisch observeren

Oorspronkelijk koos ik voor biologie. Tijdens mijn studie en in mijn werk als biologe heb ik geleerd goed en objectief te observeren. Het is een kwaliteit die ik dagelijks inzet om te ontdekken wat een kind mogelijk beperkt in zijn ontwikkeling.

De ontwikkeling van kinderen

In verschillende banen en vrijwilligersfuncties heb ik gewerkt met kinderen, pubers en jongvolwassenen. Graag pakte ik dan de handschoen op om kinderen te betrekken bij hun eigen ontwikkeling. Na de geboorte van ons tweede kind, een zoon met Down Syndroom, werd ik op een hele andere, persoonlijke manier geconfronteerd met ontwikkeling. Het zette me op het spoor weer te gaan studeren om kinderen en jongeren te kunnen begeleiden in hun ontwikkeling.

Mediërend Leren

In de eerste maanden na de geboorte van onze tweede zoon kwam ik in aanraking met Mediërend Leren. Tijdens de opleiding Mediërend Leren ontdekte ik de werkelijke kracht van dit gedachtegoed. Vanuit een positieve grondhouding ga je aan de slag met het leervermogen van een kind. De begeleiding is oplossingsgericht, de resultaten zijn prachtig.

Sociaal-emotioneel

Ontwikkeling gaat nooit alleen over school. Om breder ingevoerd te raken in de sociaal-emotionele kant van kinderen, volgde ik de opleiding HBO Master Special Educational Needs en de opleiding Jongerencoach. En ik vind het belangrijk me te blijven ontwikkelen om de kinderen optimaal te ondersteunen.

Ik heb fantastisch werk. Het contact met de kinderen geeft energie. Steeds weer merk ik dat kinderen vanuit echte connectie de grootste sprongen maken en dat geeft ongelofelijk veel voldoening.

Meer weten?

Lees meer over de werkwijze van Bureau Slinge of neem contact op met Saskia Ruven.