multiethnic-group-young-students

Herkenbaar?

Je zoon leest steeds slechter nu hij niet meer op school zit.
Je dochter blijft aangeven dat ze dingen wil leren ondanks dat ze niet meer naar school gaat.
Je wilt graag dat je kind begrijpt wat er gebeurt in de wereld.

Maak jij je ook zorgen over de cognitieve ontwikkeling van je kind nu school is afgerond en gun je hem of haar een actieve plek in de maatschappij? Denk dan aan Achttien+, dagbesteding voor (jong) volwassenen met een verstandelijke beperking die hun schoolloopbaan hebben afgerond, maar nog wel willen blijven leren.

Dit doen we

De deelnemers van deze groep komen wekelijks bij elkaar. Tijdens de bijeenkomsten staan actuele onderwerpen en vragen van de deelnemers centraal. Aan de hand van deze onderwerpen werken we aan diverse vaardigheden, zodatĀ  deelnemers zelfstandiger worden en de maatschappij beter gaan begrijpen.

Een greep uit de activiteiten: lezen, nieuwsberichten bespreken, omgaan met social media, je dag plannen, reizen met het OV, oorzaak en gevolg denken, politieke partijen en stemmen, omgaan met je mobiel, persoonlijke hygiƫne, goede voeding, klok kijken, omgaan met geld, vragen leren stellen.

Hier gaan we voor

Achttien+ heeft tot doel om:
– deelnemers te betrekken bij de maatschappij en de actualiteit;
– deelnemers zo zelfstandig mogelijk in de maatschappij te laten functioneren;
– kennis en cognitieve vaardigheden van de deelnemers te onderhouden en te vergroten.

Wat is cognitieve dagbesteding?

Cognitie is informatie die we door leren en ervaring hebben opgedaan. Binnen Achttien+ stimuleren we het denken en leren dat nodig is om zelfstandig te functioneren: het dagdagelijkse leren en denken.

Meer informatie

In september 2024 starten we met 2 Achttien+ groepen, een groep in de regio Zwolle – Raalte en een groep in de regio Ommen – Dalfsen. De voorbereidingen lopen. Zodra tijden en locaties bekend zijn, zetten we dat op de website.

Wil je meer informatie of heb je een vraag, neem dan contactĀ op met Saskia Ruven.