Bureau Slinge

Begeleiding voor jeugd in het voortgezet onderwijs

Wanneer een kind naar het voortgezet onderwijs gaat, dan komt er van alles op hem af. Pubers die niet lekker in hun vel zitten of andere uitdagingen ervaren bij het plannen en leren, kunnen bij Bureau Slinge terecht.

Op de middelbare school worden er opeens hele andere vaardigheden van een kind verwacht. De weg vinden op school, met meerdere docenten omgaan, huiswerk maken en plannen. Maar ook vriendschappen onderhouden en goed met volwassenen omgaan. Er zijn veel kwaliteiten voor nodig om dat goed uit te voeren. Daarnaast speelt motivatie in deze leeftijdsgroep ook een grote rol. Bureau Slinge wordt ingezet bij problemen die ontstaan op deze gebieden.

Heb je je planning al af?

Een veelvoorkomende vraag bij het plannen en maken van huiswerk. Maar Bureau Slinge krijgt ook vragen die te maken hebben met het versterken van het zelfvertrouwen, inzicht in talenten, grote opdrachten tot een goed einde brengen, kennis blijven vasthouden en kunnen inzetten in andere situaties.

Het is voor een puber fijn om te sparren met een onafhankelijk persoon: iemand die niet bij school of bij thuis hoort. Even ongenuanceerd spuien om daarna samen te onderzoeken hoe je hiermee om kunt gaan.

Thuiszitters

De term thuiszitters is in Nederland, helaas, een term die we veel horen. Kinderen die om welke reden dan ook niet aarden in ons schoolsysteem. Ook als een kind geen onderwijs meer volgt, of beter gezegd, juíst als een kind geen onderwijs volgt, is het heel belangrijk om wel aan de ontwikkeling te blijven werken. Ieder kind wil zich ontwikkelen en ontwikkelen geeft zelfvertrouwen en groei. Bureau Slinge kan hierin een rol spelen.

Herkenbaar?

Zit jouw kind op het voortgezet onderwijs en herken je jouw kind in een van de bovenstaande situaties of heb je een andere vraag?

Neem contact op met Saskia Ruven voor een vrijblijvend gesprek.