BureauSlinge_4

Begeleiding jongvolwassenen in het vervolgonderwijs

In het MBO, HBO en WO wordt meer zelfstandigheid verwacht van de student. Plannen, verslagen schrijven, grote opdrachten tot een goed einde brengen… Het leven krijgt weer een hele andere dimensie. Ook in deze fase kan Bureau Slinge je kind ondersteunen.

Het maken van een keuze voor een vervolgopleiding en deze succesvol afronden is een uitdaging voor elke jongere. Ze moeten wennen aan een nieuwe omgeving, het nieuwe onderwijs en medestudenten. Stagelopen is een belangrijk onderdeel van het onderwijsprogramma in het MBO en HBO. Ook dit vraagt andere kwaliteiten en vaardigheden dan dat wat in de voorgaande jaren is geleerd. Bureau Slinge begeleidt de student op al deze vlakken.

Van het VSO af?

Een leerling van het Voortgezet Speciaal Onderwijs neemt tussen zijn 18de en 20ste afscheid van school, maar is dan vaak nog niet uitgeleerd. Ook hier kan Bureau Slinge begeleiding bieden in ontwikkeling. Op heel praktisch gebied bijvoorbeeld, denk aan het vasthouden van alle kennis die een kind al heeft, geld rekenen, klokkijken en op de hoogte blijven van het nieuws. Maar ook om interesses uit te bouwen, algemene kennis te vergroten en de betrokkenheid bij de maatschappij te blijven stimuleren.

Herkenbaar?

Gaat jouw kind naar het vervolgonderwijs en herken je jouw kind in een van de bovenstaande situaties of heb je een andere vraag?

Neem contact op met Saskia Ruven voor een vrijblijvend gesprek.