15 feb 2022

De Slinge, een ontwikkeling van 20 jaar

De Slinge, een ontwikkeling van 20 jaar

Vorige week moest ik voor een administratieve klus het uittreksel van de KvK opsturen. Bij toeval zag ik dat Bureau Slinge per 1 februari 2002 staat ingeschreven bij de KvK. Een klein feestje, ik ben vandaag precies 20 jaar ondernemer!

Ik heb nooit bewust gekozen voor het ondernemerschap. Het was op dat moment een logische stap om zelfstandig verder te gaan. Ondernemer zijn kwam er als extra bij en ik heb er veel van geleerd. Ook Bureau Slinge is sterk veranderd. In 2002 werkte ik binnen het natuur- en milieueducatieve veld. Een prachtig vak wat toentertijd goed aansloot bij mijn studie. En wat de inspiratie was voor de naam voor mijn praktijk. De Slinge is de beek die bij het huis van mijn ouders stroomt. Ik heb daar menig uurtje doorgebracht, samen met onze hond. En daar veel geleerd over de natuur.

Ik heb de naam gehouden toen ik overstapte naar mijn huidige werkzaamheden, het ondersteunen van kinderen, jongeren en jong-volwassenen. De naam Bureau Slinge was me te dierbaar om aan de wilgen te hangen. En daarbij ben ik er van overtuigd dat de natuur een hele mooie rol kan spelen bij de ontwikkeling van elk kind.

Afgelopen weekend liep ik met onze huidige hond nog even bij de Slinge. De plek is hetzelfde, de beek is veranderd van strakke oevers en een nette stuw naar een veel natuurlijker verloop. Een mooie ontwikkeling, realiseerde ik me. Net als mijn eigen ontwikkeling de afgelopen 20 jaar. En net als de ontwikkeling van mijn cliënten waarmee ik dagelijks mag werken!

Delen: