Held 1: De ouder als diplomaat
24 feb 2020

Held 1: De ouder als diplomaat

10 Jaar Bureau Slinge
Bureau Slinge bestaat 10 jaar. Deze mijlpaal kunnen we natuurlijk niet ongemerkt voorbij laten gaan. We vieren het 10-jarig jubileum in 2020 met een serie blogs waarin we 10 helden van Bureau Slinge in de schijnwerpers zetten.
Het idee voor deze reeks is ontstaan toen ik voor een coachtraject de vraag kreeg om de naam van mijn held op te schrijven.
Wat een moeilijke vraag… Ik ken bekende mensen die ik bewonder om hun kennis, moed of oprechtheid. Maar zijn dat dan ook mijn helden? Zijn dat de mensen waaraan ik wekelijks denk en die een voorbeeld voor mij zijn? Eigenlijk niet. Welke mensen geven mij dan wel de kracht en energie om door te gaan met wat ik wil bereiken, zowel privé als in mijn werk? Dat zijn mensen die ik dagelijks tegenkom. Die mij met een opmerking, een gebaar of een actie laten zien hoe je op een mooie en liefdevolle manier in het leven kunt staan. Deze alledaagse helden wil ik dit jaar graag voor het voetlicht brengen.

Held 1: De ouder als diplomaat

In mijn werk heb ik de eer veel in gesprek te zijn met ouders. Moeders en vaders van kinderen die tegen de grens aanlopen van school of een andere instantie. Ouders die niet kiezen voor de gebaande paden, maar het aandurven een ander traject te kiezen.

Meer partners, één doel

Ze vechten zich, vaak ongemerkt, een slag in de rondte om een situatie te creëren waarin hun kind het best functioneert. En ze zijn zich terdege bewust dat dit niet mogelijk is zonder de leerkracht, de zorgverlener, de voetbaltrainer en muziekdocent omdat zij allemaal een rol spelen in de ontwikkeling van hun kind.

Balanceren op een dun koord

Je kunt dus niet altijd zeggen wat je denkt. Net als een diplomaat moet je continu balanceren op een heel dun koord om de neuzen dezelfde kant op te krijgen. Én te houden! Alleen dan creëer je een situatie die voor iedereen werkt. Menig politicus kan nog iets leren van deze diplomatieke ouders. Van hun doelgerichtheid, betrokkenheid, toewijding en geloof in hun kind. Dat zijn de helden die ik dagelijks mag ontmoeten.

Delen: