02 jan 2019

Trots

Soms is het tijd om alles wat je doet in een nieuw jasje te steken. En als je een eigen bedrijf hebt, uit zich dat bijvoorbeeld in een nieuw logo en een nieuwe website. En aangezien dit niet mijn vakgebied is, ga ik op zoek naar iemand die daar goed in is en waar ik me ook goed bij voel. En nadat ik dat bedrijf gevonden had, duurde het nog een jaar voordat de website echt de lucht in ging. Was het zoveel werk? Nee, dat zeker niet. Maar blijkbaar had ik die tijd wel nodig om het voor te bereiden.

Als ik met een kind werk, word ik ook vaak verrast door het verloop van het leertraject. Iets wat zo eenvoudig lijkt aan te leren, wordt aan de kant geschoven doordat er iets op het pad van het kind komt dat meer aandacht vraagt. Dat kan, in onze ogen, iets kleins zijn. Maar hoe je het ook wendt of keert, voor het kind is het zo belangrijk dat zijn aandacht wordt verlegd.

Een paar voorbeelden van het afgelopen jaar? Een nieuwe hond, een baan moeten zoeken, een bril die kapot is, een nieuwe leerkracht, het overlijden van een dierbare, leren fietsen, de diagnose ADD krijgen, de eerste verliefdheid, opeens in de gaten hebben dat rekenen toch wel lukt…
Een jaar doen over het ontwikkelen van een nieuwe website lijkt niet iets om trots op te zijn. Maar als ik terugkijk, heb ik een heel mooi jaar achter de rug waarin ik veel heb gedaan. Een paar voorbeelden van het afgelopen jaar? Een studie jongerencoach oppakken, werken in de Schakelklas, samen naar het eindexamen toewerken, nieuwe cliënten begeleiden en trajecten ook weer afsluiten, een presentatie geven over Mediërend Leren en natuurlijk een nieuw logo en website neerzetten.

Als ik terugkijk, begrijp ik heel goed waarom die website niet klaar was in februari. Ik koos ervoor om – net als mijn cliënten – aandacht te geven aan andere dingen. En al duurde het wat langer, die website is er gekomen. Daar ben ik trots op. Net als dat ik trots ben op mijn cliënten die, ondanks dat ze zoveel andere dingen hebben waar ze aandacht aan willen geven, de doelen die ze met mij hebben afgesproken ook bereiken.

Delen: