23 jun 2017

Bureau Slinge houdt inloopavond over huiswerkbegeleiding

Dinsdag 27 juni organiseert Bureau Slinge een inloopavond voor ouders en leerlingen over huiswerkbegeleiding. Tussen 19.00 en 21.00 uur zijn geïnteresseerden welkom in de praktijkruimte van eigenaresse Saskia Ruven aan de Van Sonsbeeckstraat 1 in Heino. De praktijkruimte bevindt zich in het gebouw van de bibliotheek. Bureau Slinge ondersteunt en begeleidt leerlingen op het voorgezet onderwijs bij hun huiswerk.

Tijdens de inloopavond wordt er alvast vooruitgekeken naar het volgende schooljaar. Saskia Ruven: “Ik zie vaak leerlingen die met de hakken over de sloot overgaan, blijven zitten vanwege een slecht rapport of zelfs dreigen af te stromen naar een lager niveau. Met de juiste begeleiding kan dit voorkomen worden. Vaak is huiswerkbegeleiding nét dat steuntje in de rug dat een leerling nodig heeft om de wind weer in de zeilen te krijgen. Ik leer ze plannen en geef ze tips over hoe ze beter kunnen leren.”

Bureau Slinge is gespecialiseerd in mediërend leren, remedial teaching en huiswerkbegeleiding. Iedere maandag en donderdag wordt er van 14.00 tot 18.00 uur huiswerkbegeleiding gegeven. Persoonlijke benadering staat centraal en daarom wordt er met kleine groepen van maximaal vijf leerlingen gewerkt. “Samen met de leerling kijk ik naar hun individuele kwaliteiten en help ik hem of haar om weer positief naar zichzelf te kijken, zodat de leerling weer een plezierige schooltijd beleeft met betere resultaten. Wil je zeker zijn van een plekje voor volgend schooljaar dan kun je je zoon of dochter al opgeven, ” vertelt Saskia.

Delen: